bilder från Turkiet #2

2012-05-28 @ 21:24:38













bilder från Turkiet #1

2012-05-25 @ 13:42:59

Kom hem sent i onsdags och har haft det toppenbra i Turkiet! :D Även fast vädret såg väldigt osäkert ut innan vi for så var det soligt och varmt alla dagar utom i lördags :) Har ätit god mat, badat, umgåts med släkt och vänner och haft det suberbra helt enkelt!! Inte blir det sämre av att det är ca 25 grader(!!) hemma heller ;) Life´s good!











Farmor och Farfar på bilden längst ner ;) ♥


a little guide

2012-05-21 @ 09:00:00
Tänkte berätta lite snabbt hur man gör en Iphoneväska som jag har gjort :) Först och främst måste du klippa ut en mall-/ett mönster som på bilden ↓. Alla linjer ska vara raka utom "locket" på väskan som ska vara halvcirkelformat :) DEn stora mallen är själva väskan och den lilla är facket på baksidan ;)


Bandet på väskan har jag sytt av två remsor som var 1cm breda och ca 1meter långa ↓


När man har klippt ut delarna och sytt ihop bandet med raksöm ska man börja med att sy fast facket med raksöm på baksidan ca 13 cm upp från botten se bild ↓



Självklart ska du sy på det riktiga tyget, inte på mönstret. Men det var lättast att rita så ;) Sedan ska man vika upp ca 11,5 cm av tyget mot framsidan av väskan ↓


När man gjort det viker man in ca 0,5 cm av tyget in mot väskan så att man får en fin kant. Sedan är det bara att sy med raksöm, glöm inte att sy fast banden i samma söm. ↓



Sedan är det bara att sy en raksöm längsmed kanten på locket och klippa hål för knappen och sy fast den... Klart! :)

flowerpower

2012-05-19 @ 09:00:00



Iphoneväska

2012-05-18 @ 09:00:00

Jag har ritat mönster och sytt iphoneväskor av (fake)skinn :) Jag tycker de är superfina och så mycket smidigare än att bära runt på en stor väska! Men de är dyra att köpa så då blir det både roligare och billigare att sy en själv! Jag har bara gjort bruna och röda (ser typ blå ut på bilden...) men skulle vilja ha i fler färger också! :)



blommigt

2012-05-13 @ 17:19:30


Har äntligen hittat den perfekta skolavslutningsklänningen! ♥ Hela klänningen får ni se först efter skolavslutningen ;)

knyttröja

2012-05-11 @ 18:56:27

Här kommer en guide till hur man gör en knyttröja av en  långärmad tröja. Läs hela instruktionen innan du börjar ;)


Börja med att mäta hur lång du vill att tröjan ska vara, tänk på att lägga til två centimeter så att du kan göra en sömsmån. Klipp sedan som på bild 1. Det är bara på framsidan som det ska sticka ut två saker, på baksidan klipper man bara rakt. De två sakerna som sticker ut använder man senare till attknyta tröjan och det är bra om de är så långa som möjligt. När du har klippt klart ska det se ut ungefär som på bild 2.


Vik sedan in två centimeter längst ner runt om hela tröjan som jag ritat på bild 3. Tvärnåla och stryk så blir det lättare sedan när du ska sy. Det som du nu vikt in kallas för sömsmånen. När man ska sy runt hela tröjan måste man använda en elastisk söm, annars spricker sömmen lätt. Jag har sytt med tvillingnål, så brukar det vara sytt på de flesta tröjor. Om man inte har någon tvillingnål kan man sy sicksacksöm istället, den är också elastisk.


Bild 4 är en närmare bild på sömmen som jag sytt med tvillingnål, tvillingsömmen blir siksackig på baksidan. På bild 5 ser man insidan av en av "knytsakerna". Det är viktigt att sy sömmen så nära kanten på "invikningen" som möjligt (som den blå pilen visar) annars om man syr närmare den röda pilen kan sömsmånen rulla upp/vika sig. 


Jag har bara klippt av ärmarna och vikt upp dem (bild 6) men om man vill kan man vika in dom och sy en elastisk söm som man gjort längst ner på tröjan också. Sedan är det bara att knyta tröjan :) Lycka till!!

Ps. Det var någon som ville veta hur jag gjorde shortsen också, det var inte alls komplicerat. Jag klippte bara av dom så långa som jag ville ha dom, sen sydde jag en raksöm ca en cm från kanten så att de inte skulle rispas upp för långt. Sedan är det bara att börja rispa, jag använde både sax, sprättnål och händerna och repade upp dom tills jag var nöjd, ha tålamod! ;) Ds.




regn regn regn

2012-05-09 @ 17:26:21





tröja & shorts

2012-05-07 @ 18:19:49
Här kommer bilder på kläderna jag sydde om igår. Blev riktigt nöjd med båda två! :) Vill ni föresten att jag ska göra en guide till hur man gör om en vanlig långärmad tröja till en knyt-tröja? Kommentera gärna :)



sunday

2012-05-06 @ 21:15:39



Har suttit och sytt om lite kläder idag, de kommer upp på bloggen imorgon när jag hunnit fota dom ;)


grattiskort

2012-05-04 @ 21:16:29

 
Det är alltid kul att ge bort ett hemmagjort grattiskort! Men ibland känns det som om man inte har någon
fantasi alls. Därför tänkte jag ge lite tips och inspiration till 3 olika kort, som är olika avancerade :)



"Snabbt och lättfixat med enkla medel"
Du behöver:
papper, pennor/kritor, sax & linjal. Tips: rita av en blomma eller något annat motiv från
google så behöver du inte rita på fri hand ;) Jag gjorde kortet ca 21x18 cm och vek det sedan på mitten.



"lite mer avancerat men men med material som de flesta har hemma"
Du behöver: sax, linjal, pennor, en veckotidning, olika färgade papper, lim (& ev. bokstavsklistermärken).
Tips: Jämför olika papper och bilder och bestäm dej för ett färgtema innan du börjar med kortet, om du inte
har någon bild redan som du vill använda kan man klippa ut en ur en veckotidning. "Grattisbokstäverna" (finns på panduro hobby) har jag färglagt med tuschpennor eftersom de bara var vita innan ;) Mått: ca 15x15 cm 



"Ganska avancerat kort som kräver speciellt scrapbooking-material"
Du behöver: vitt papper, designark i olika mönster, olika tyger, pennor, sax, lim & olika pappersdekorationer.
Tips: plocka fram allt material du kan hitta i det valda färgtemat, flytta sedan runt och jämför olika layouter, vela fram och tillbaka innan du bestämmer dej. Desto mer genomtänkt kortet är desto finare blir det. Sätt ett papper bakom varje tyglager, då blir kortet hållbarare och snyggare. Knövlat papper kan ge ett fint inntryck, särskilt med rivna kanter. Sätt häftkuddar under vissa dekorationer eller bilder för att få lite mer djup i kortet. Blanda olika handstilar och texter, då blir kortet mer varierat. Tänk på att inte använda för mycket dekorationer och olika färger, då blir kortet lätt rörigt och jobbigt att titta på! ;) Mått: ca 20x17 cm


vårkänsla

2012-05-01 @ 21:49:13

Bilder från i söndags, då det var så sjukt fint vårväder i Umeå!








valborg

2012-05-01 @ 00:01:37
Hoppas alla haft en trevlig valborgsmässoafton! Det hade jag! ♥



RSS 2.0